Huisartsenpraktijk Limbricht

 


AVG/privacy

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). In de bijlagen treft u onze privacyverklaring en het aanvraagformulier wijzigen gegevens.

Aanvraagformulier wijzigen gegevens AVG.docx 

Privacyverklaring AVG HAP Limbricht.docx


Landelijk Schakel Punt (LSP)

Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP.

Als u daarvoor toestemming heeft gegeven, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend.

Wij vragen u aan ons door te geven of u wel of geen toestemming geeft voor koppeling met het LSP dit kan via de doktersassistente (mondeling) of via het formulier onderaan deze pagina 

Via de website www.ikgeeftoestemming.nl kunt u met uw digi-ID code uw keuze kenbaar maken.

 

Als u toestemming geeft via het onderstaande formulier geeft u automatisch aan de brochure 'Uw medische gegevens delen? Alleen met uw toestemming!' te hebben gelezen. U kunt de brochure eventueel hier downloaden.