Huisartsenpraktijk Limbricht

 

Nieuws Huisartsenpraktijk Limbricht

Welkom op de nieuwspagina van Huisartsenpraktijk Limbricht, wij zullen hier regelmatig een bericht plaatsen over  actualiteiten in onze huisartsenpraktijk. Hieronder ziet u ook de ''nieuws feed'' van thuisarts.nl, hier vind u betrouwbare en onafhankelijke informatie én adviezen van uw arts over gezondheid en ziekte. 

Belangrijk bericht over boostervaccinatie

 

Op dit moment krijgen we veel (begrijpelijke) vragen over het beleid rondom de boostervaccinatie tegen Covid-19. Vanuit de media zult u ongetwijfeld hebben vernomen dat in bepaalde regio’s huisartsenpraktijken helpen en ondersteunen bij de plaatsen van de boosterprikken voor Covid-19. Dit gebeurt op dit moment onder andere in Zuid-Oost Brabant en Midden- en Noord-Limburg. Hiertoe is besloten omdat in deze regio’s de GGD hulp nodig heeft van de huisartsen om de boosterprikken tijdig te plaatsen.

Voor regio Zuid-Limburg (waar Limbricht e.o. toe behoort) is besloten dat de GGD verantwoordelijk zal blijven voor het plaatsen van de boosterprikken. De GGD heeft haar capaciteit dusdanig opgeschaald zodat zij medio januari alle Zuid-Limburgers van 18 jaar en ouder een boosterprik kunnen geven. Er is hierin geen taak / mogelijkheid voor de huisarts.

Dit is besloten in een onderling overleg tussen GGD Zuid-Limburg, de huisartsenkoepels en overige betrokken zorgpartijen en komt overeen met de nieuwe richtlijn van VWS.

Praktisch houdt dit in dat wij als huisartsenpraktijk geen mogelijkheid hebben om op dit moment een (grootschalige) boostercampagne vanuit de praktijk op te starten. 


Wij verzoeken u vriendelijk om bij een bezoek aan de praktijk een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden.


Heeft u klachten passend bij corona? Kom dan niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact met ons op: 046-4521725

De meest voorkomende klachten bij COVID-19:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping

Bij klachten zoals bovenstaand beschreven verzoeken wij u alvorens een bezoek aan de praktijk een Covid PCR-test bij de GGD te laten doen. Een afspraak maken kan via:  https://coronatest.nl/ of door te bellen met 0800-1202

Meer vragen over het coronavirus? Klik dan hier


Enquête digitalisering in de huisartsenpraktijk

Wij zijn momenteel bezig onderzoek naar de behoeftes en wensen van onze patiënten m.b.t. het digitaliseren van de zorg.  U kunt ons hierbij helpen door de enquête in te vullen. Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van uw tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met uw gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.

Klik hier om naar de enquête te gaan. 


Griep- en pneumokokkenvaccinaties

Het is weer tijd voor de jaarlijkse griep en/of de pneumokokken vaccinatie.

Vanaf 18 oktober kunt u de uitnodiging thuis verwachten. De vaccinaties worden gezet op donderdag 18 november.

U wordt verzocht, in verband met spreiding van de drukte, te komen op de aangeven tijd in de brief.

Belangrijk!

Indien u in aanmerking komt voor de pneumokokken vaccinatie dient u alleen te komen op de tijd die aangegeven is in de uitnodiging van de pneumokokken.  

Indien er nog vragen zijn kunt u telefonisch of per mail (info@huisartsenpraktijklimbricht.nl) contact opnemen met de assistente.  


Jongeren vanaf 12 jaar kunnen een afspraak plannen voor coronavaccinatie bij GGD

Vanaf 02 juli kunnen ook jongeren vanaf 12 jaar een afspraak maken voor de corona vaccinatie. Zij worden per geboortejaar uitgenodigd.

Eerst zijn de 17-jarigen aan de beurt. Zij kunnen vanaf 02 juli, 10 uur, een afspraak maken. Dit kan telefonisch met de GGD of met DigiD via de gebruikelijke site. De dagen daarna volgen de jaren 2005, 2006 etc. 

Wilt u hier meer informatie over, kijk dan eens op:

https://coronavaccinatie.nl/jongeren


Mondkapjes beleid in de praktijk

Vanaf 26 juni is een mondkapje alleen nog verplicht in het openbaar vervoer, personenvervoer, op stations, vliegvelden en in het voorgezet onderwijs.

Wat houdt dit in voor uw bezoek aan de praktijk?

U bent niet verplicht een mondkapje te dragen, uiteraard mag dit wel als u dit prettig vind. Wij vragen u wél de 1,5 meter afstand te houden. Als de huisarts/assistente/praktijkondersteuner lichamelijk onderzoek verricht óf om een andere reden de 1,5 meter afstand niet kan houden zal de huisarts/assistente/praktijkondersteuner een mondkapje dragen. 


Eind juni keuzemogelijkheid voor Janssen-vaccin van start 

Vanaf 21 juni kunnen alle 18-plussers zich bij de GGD melden voor een afspraak met het Janssen-vaccin. Mensen die al een afspraak hebben staan voor vaccinatie met een ander vaccin maar toch Janssen willen, kunnen hun afspraak omzetten.

Meer informatie ️ 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/06/11/eind-juni-keuzemogelijkheid-voor-janssen-vaccin-van-start


Coronavaccinatie bij de GGD

Mensen geboren vanaf 1961 t/m 2003 kunnen nu online een afspraak maken voor een corona vaccinatie bij de GGD. Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna (1961 t/m 1966, 1969 t/m 1975, 1977 t/m 2003) of van Janssen (1967, 1968 & 1976). Een afspraak maken kan via:  https://coronatest.nl/


Herhalingsoproep

De mensen geboren van 1956 t/m 1960 die ervoor gekozen hebben niet in te gaan op de oproep voor het AstraZeneca vaccin kunnen vanaf zaterdag 5 juni 2021 telefonisch of online een afspraak maken bij de GGD voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer of Moderna. U heeft geen herhalingsoproep nodig om een afspraak te maken.


Tweede pinksterdag 24 mei praktijk gesloten!

In verband met Pinksteren is onze praktijk a.s. maandag 24 mei gesloten.

Voor dringende klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag kunt u contact opnemen met de huisartsenpost, tel: 046-4009925


Coronavaccinatie 17 mei

Wegens de coronavaccinatie op 17 mei in onze praktijk zijn wij deze middag alleen voor spoed bereikbaar. Herhaalrecepten kunnen via de website besteld worden en korte vragen mogen eventueel ook via het contactformulier op de website gesteld worden.

18 mei zijn wij vanaf 08:00 weer telefonisch bereikbaar!


Paasmaandag 5 april praktijk gesloten!

In verband met Pasen is onze praktijk a.s. maandag 5 april gesloten.

Voor dringende klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag kunt u contact opnemen met de huisartsenpost, tel: 046-4009925